START - Program de burse pentru copiii din mediul rural

Status: Fundraising

Scopul proiectului este să ajutăm cât mai mulți copii din mediul rural să aibă acces la educație și să se dezvolte la potențialul maxim.

Suma:

0 RON

Galantomi:

1

Donatii:

0

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Programul START este un program educational dedicat copiilor din mediul rural care pot și vor să meargă la liceu, dar care, datorită lipsurilor materiale riscă să nu poată face asta. în România, costurile pentru ca un copil să plece de acasă, să stea la internat sau în chirie, să aibă rechizite, haine și bani de buzunar, depășesc posibilitățile multor familii care locuiesc în mediul rural. Așa că mulți părinți aleg să își țină copiii acasă după ce finalizează opt clase. Un alt motiv e că de multe ori copiii aceștia sunt mână bună de lucru în gospodărie, fac muncă de câmp sau își cresc frații mai mici. În experiența noastră, am întâlnit multe situații în care părinții nu au acceptat sub nicio formă plecarea copilului de acasă, tocmai din acest motiv. Dar am văzut și ce frumos e când reușim să îi convingem pe părinți să-i lase pe copii să își urmeze visele, când merg mai departe și, împreună cu noi, învață despre lume și despre ei înșiși, își lărgesc orizonturile și devin tot mai încrezători.


Programul START e mai mult decât un program de burse. E un spațiu sigur de învățare și dezvoltare personală pentru acești copii care au un potențial extraordinar și care, puși fiind în contextele potrivite, se dezvoltă minunat ca oameni și ca viitori profesioniști în domeniile care îi pasionează.